Comparatie si beneficii Cursuri MicroTik vs Cursuri CCNA

Daca va doriti sa evoluati profesional, sa aprofundati cunostintele in domeniul retelelor de calculatoare si vreti sa obtineti un certificat de calificare in acest domeniu, trebuie sa alegeti cursuri de calitate. Pentru a va ajuta in acest sens, vom face o comparatie si vom prezenta toate informatiile necesare despre beneficiile cursurilor MikroTik vs CCNA, astfel incat sa va faceti o idee mai clara despre acestea si sa faceti alegeri cat mai bune.

Cursurile MikroTik si CCNA sunt special create pentru persoanele care isi doresc sa profeseze ca inginer sau ca tehnician in retele de calculatoare. De asemenea, la aceste cursuri pot participa toti cei care au cateva notiuni de baza, indiferent daca intentioneaza sa profeseze in domeniu sau vor doar sa aprofundeze cunostintele. 

Cursul se finalizeaza cu un examen care, daca va fi absolvit, va asigura participantilor un certificat de calificare. Cei care nu isi doresc certificatul pot alege sa nu participe la examen.

Cursurile MikroTik

MikroTik ofera participantilor sansa de a urma cursuri de retele de calculatoare atat in sala din sediul din Brasov, cat si online. Durata cursurilor difera, in functie de optiune.

Pentru cei care prefera cursurile in sala, durata poate fi de 2 – 4 zile, iar pentru persoanele care opteaza pentru predare online, accesul pe platforma va fi valabil timp de 60 de zile de la activare.

Contactati-ne pentru mai multe informatii despre cursurile oferite de Academia MikroTik

In ce consta cursurile online MikroTik

In cadrul cursurilor online MikroTik de retele de calculatoare, cursantii vor beneficia atat de materiale video, cat si scrise. 

Materialele video constau in cursuri preinregistrate, predate de Veaceslav Samburschii, trainer autorizat cu peste 17 ani de experienta in domeniu.

Acestea sunt create special pentru a explica fiecare informatie astfel incat poate fi inteleasa de orice participant. Materialele scrise sunt cursurile pe care participantii le pot pastra, vin in format easy-read, sunt usor de inteles si bine organizate. 

Participantii la cursurile online au de asemenea ocazia de a sustine sesiuni de debriefing cu trainerul Academiei MikroTik.

Examenul pentru certificat MikroTik

La finalul cursului atat participantii in sala, cat si cei care au optat pentru predare online vor sustine un examen de preexaminare care are rolul de a-i pregati pentru examenul final. Daca ati obtinut un rezultat de peste 60% la preexaminare, puteti sustine si examenul final. 

Examenul pentru certificat de calificare MTCNA este ultimul pas din procesul de participare la cursurile MikroTik. Persoanele care au ales predarea in clasa vor sustine acest examen in ultima zi de curs, costul fiind inclus in pretul intregului pachet. De asemenea acestia vor primi si suport din partea Academiei MikroTik timp de o luna dupa finalizarea cursurilor. 

Participantii la cursurile online vor fi anuntati in timp util in legatura cu data si ora la care vor trebui sa se prezinte pentru a sustine examenul. Acesta va fi sustinut in sala, la sediul din Brasov, sub supravegherea unui trainer autorizat. 

Cursurile CCNA

Cursurile CCNA sunt disponibile intr-o gama variata de optiuni atat in functie de nivelul cursantilor, cat si in functie de domeniile preferate de catre participanti. 

Cisco ofera cursuri precum: Networking Essentials, CCNA: Introduction to Networks, CCNA: Switching, Routing, and Wireless Essentials, care sunt cursuri pentru nivel Intermediate. De asemenea, pun la dispozitie si o gama de cursuri pentru un nivel mai avansat. Toate aceste cursuri sunt asistate de un trainer.

Comparatie si beneficii cursuri MicroTik vs Cursuri CCNA

Cursurile CCNA pentru retele calculatoare oferite de Cisco au la baza acelasi obiectiv. Scopul este de a instrui orice persoana pasionata de acest domeniu, fie pentru a dobandi cunostinte, fie pentru a profesa in retele de calculatoare. 

Cursurile CCNA

Pretul cursurilor MikroTik si CCNA

Din perspectiva pretului pentru persoanele fizice, costul cursurilor MikroTik pentru retele calculatoare variaza intre 25 – 250$, in functie de cursul ales. Pe de alta parte, pretul cursurilor CCNA poate ajunge de la 250$ pana la 600$ pentru persoanele fizice.

Pretul cursurilor MikroTik pentru companiile mari este de la 200$ pana la 3000$, comparativ cu cele CCNA care pot varia intre 2000$ si 100.000$. 

Consumul de energie al echipamentelor MikroTik vs Cisco

Un alt criteriu important pentru cei care aleg sa participe la cursurile de retele de calculatoare si cei care doresc sa utilizeze echipamentele oferite poate fi consumul de energie al acestora. 

Pentru utilizarea de catre o persoana fizica, consumul de energie electrică al  echipamentelor MikroTik este intre  2,5W – 20W, iar pentru o companie, poate varia intre 30W – 60W. 

In ceea ce priveste echipamentele Cisco, in momentul utilizarii de catre o persoana fizica, consumul de energie poate fi de la 100W pana la 300W, in timp ce pentru o companie consumul variaza intre 400W si 2000W.

Contactati-ne pentru mai multe informatii despre cursurile oferite de Academia MikroTik

Complexitatea configurarii echipamentelor MikroTik vs Cisco

Un alt aspect foarte important in procesul de alegere al unui produs in detrimentul altuia, mai ales cand este vorba un domeniu complex, este usurinta de utilizare. Indiferent cat de multe informatii stufoase veti avea despre un domeniu, cu siguranta va doriti ca detalii precum configurarea sa fie cat mai rapide si mai usor de realizat cu putinta. 

Cursurile MikroTik au interfata unica pentru toate dispozitivele, ofera posibilitatea de configurare GUI (Graphic User Interface) si CLI (Command Line Interface). Actualizarea soft-ului si hardware-ului este facila si, nu in ultimul rand, licenta este pe viata.

Cursurile Cisco au interfete diferite pentru diferite tipuri de echipamente si configurarea se face doar in linie de comanda pentru Enterprise si in interfata web pentru anumite modele. Acest sistem necesita timp de actualizare mai mare si reinnoirea periodica a licentei.

Cursuri MTCNA si CCNA

Pentru a putea utiliza echipamentele, va sunt puse la dispozitie cursurile MTCNA (MikroTik Certified Network Associate) organizat de Academia MikroTik care poate dura pana la o luna, si CCNA (Cisco Certified Network Associate), organizat de CISCO ce poate dura pana la 4 luni. Ambele oferind un proces de instruire complet in utlizarea echipamentelor. 

Contactati-ne pentru mai multe detalii despre cursul MTCNA

Contactati-ne pentru mai multe detalii despre cursul MTCNA!

Este foarte important ca oricine doreste sa beneficieze de pregatire profesionala unde se predau informatii complexe, sa aiba posibilitatea de a alege cursurile ideale pentru nevoile sale. Fie ca este vorba de pret, performanta sau timp, alegeti intotdeauna optiunea care va ofera cele mai multe avantaje.

Scrieti-ne la adresa office@academia-mikrotik.ro sau sunati-ne la numarul de telefon 0748 511 932 pentru a afla mai multe informatii despre cursurile MTCNA oferite de Academia MikroTik!